Yaki soba

Sōsu Yakisoba or Yakisoba, literally fried noodles (in sauce for the former), is considered a Japanese dish but originated in China and is technically a derivative of Chinese chow mein. It first appeared in food stalls in Japan at some point during the early 20th century. Although soba means buckwheat, typically suggesting noodles made from that flour in mainland Japan, yakisoba noodles are made from wheat flour similar to ramen. It is typically flavoured with a sweetened, thickened variant of Worcestershire sauce.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
4 - 6
Zubereitungszeit:
5 Minuten
Koch-/Backzeit:
15 Minuten

Zutaten

300 Gramm Ramen-Nudeln
1 Hühnerbrust
6-10 Garnelen
200 Gramm Sojabohnensprossen (oder Sojasprossen)
1 Zwiebel oder rote Zwiebel
1 rote Paprika (oder Paprikaschote)
1 Frühlingszwiebeln (oder Jungzwiebeln)
1 Teelöffel Sesamkörner
2 Esslöffeln Speiseöl
1 Esslöffel Mirin (japanisch süßer Reiswein)
3-5 Esslöffeln Sojasauce
1 Esslöffel Sesamöl
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi