Tzatziki

Tzatziki is a Greek appetizer, also used as a sauce for gyros or doner kebabs. Tzatziki is made of strained yogurt (usually from sheep or goat milk) mixed with cucumbers, garlic, salt, olive oil, and sometimes lemon juice, and dill or mint or parsley. Tzatziki is always served cold. While in Greece and Turkey the dish is usually served as an accompaniment, in other places tzatziki is often served with bread (loaf or pita) as part of the first course of a meal.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
3 - 5
Zubereitungszeit:
10 Minuten
Koch-/Backzeit:
0 Minute

Zutaten

2 Gurken
400-500 Gramm Naturjoghurt
3-4 Knoblauchzehen
2-3 Esslöffeln Olivenöl
1 Esslöffel getrocknete Oreganoblatt, optional
1/2 Teelöffel Salz
1/2 Teelöffel Pfefferpulver
1/4 Limette oder Zitrone
100-150 Gramm Feta (oder Schafskäse), optional
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi