Tori no kara-age

Tori no kara-age is Japanese fried chicken. After being marinated in soy sauce, ginger and garlic, the two-bite nuggets of chicken are dredged in potato starch and deep fried until crisp. The potato starch creates a golden shell around the karaage with a lasting crispness which makes it perfect for packing into a bento lunch.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
4
Zubereitungszeit:
10 Minuten
Koch-/Backzeit:
15 Minuten

Zutaten

600-800 Gramm Hühnerkeule
4 Esslöffeln Sojasauce
4 Esslöffeln Mirin (japanisch süßer Reiswein)
2 Zentimeter Ingwer
2-3 Knoblauchzehen
100 Gramm Kartoffelstärke (Ersatz: Maisstärke (oder Speisestärke))
1/2 Teelöffel Salz
1-2 Zitronen
Speiseöl, zum Frittieren
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

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