Tahu gejrot

Tahu Gejrot is a characteristic food from Cirebon, Indonesia. Tahu gejrot is consisted of fried tofu which was then cut into small pieces and eaten with adequate amount of marinade sauce that is from blending brown sugar, vinegar, and sweet soy sauce. Usually served in small layah with garlic and/or chili cut into pieces.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
2 - 4
Zubereitungszeit:
10 Minuten
Koch-/Backzeit:
20 Minuten

Zutaten

4-6 Stück Tofu (oder Sojabohnenkäse)
100 Gramm Palmzucker
1 Esslöffel Tamarindenpaste
150-200 Milliliter Wasser
rote Chilis, nach Belieben
4 Knoblauchzehen
1/2-1 Teelöffel Salz
Röstzwiebeln
Speiseöl, zum Frittieren
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi