Sushi

Sushi is a Japanese food consisting of cooked vinegared rice sushi-meshi (sushi rice) combined with other ingredients (neta), usually raw fish or other seafood. Neta and forms of sushi presentation vary widely, but the ingredient which all sushi have in common is vinegared rice. The rice is also referred to as (shari) and "sumeshi" (vinegared rice).

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
4 - 6
Zubereitungszeit:
40 Minuten
Koch-/Backzeit:
20 Minuten

Zutaten

500 Gramm Sushi-Reis
250 Gramm Thunfischfilet oder Thunfischsteak
250 Gramm Lachsfilet
2 Esslöffeln Mirin (japanisch süßer Reiswein)
3-5 Esslöffeln Reisessig
1 Esslöffel Zucker
1 Teelöffel Salz
2 Teelöffeln Mayonnaise
1 Teelöffel Sesamöl
15 Gramm Nori (getrocknete dunkelgrüne, quadratische, papierartige Blätter verkaufte Meeresalgen)
15-20 Gramm Wasabi-Paste
Sojasauce
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi