Shrimp teppanyaki

Teppanyaki is a style of Japanese cuisine that uses an iron griddle to cook food. The word teppanyaki is derived from teppan, which means iron plate, and yaki, which means grilled, broiled, or pan-fried. In Japan, teppanyaki refers to dishes cooked using an iron plate, including steak, shrimp, okonomiyaki, yakisoba, and monjayaki.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
3 - 4
Zubereitungszeit:
10 Minuten
Koch-/Backzeit:
20 Minuten

Zutaten

500-600 Gramm Garnele
2-3 Karotten (oder Möhren)
3 Frühlingszwiebeln (oder Jungzwiebeln)
150-200 Gramm Sojabohnensprossen (oder Sojasprossen)
4 Esslöffeln Sojasauce
2 Esslöffeln Sake (japanischer Reiswein)
1 Teelöffel Zucker
1 Teelöffel Misopaste (japanisch aus Sojabohnen fermentierte Paste)
1-2 Knoblauchzehen
1-2 Zentimeter Ingwer
1 Esslöffel Speiseöl
1 Esslöffel Butter
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

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