Samosa

A samosa is a fried or baked pastry with a savory filling, such as spiced potatoes, onions, peas, lentils, ground lamb, ground beef or ground chicken. Its size and consistency may vary, but typically, it is distinctly triangular. Samosas are often accompanied by chutney. They are a popular appetizer or snack in the Indian Subcontinent, Southeast Asia, Central Asia and Southwest Asia, the Arabian Peninsula, the Mediterranean, the Horn of Africa, North Africa and South Africa.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
4 - 6
Zubereitungszeit:
45 Minuten
Koch-/Backzeit:
45 Minuten

Zutaten

300 Gramm Kartoffel (oder Erdapfel)
300 Gramm Blumenkohl (oder Karfiol)
300 Gramm Mehl
2-4 Teelöffeln Salz
2 Teelöffeln Kurkumapulver (oder Gelbwurzpulver)
1/2 Teelöffel geriebene Muskatnuss
1-2 Teelöffeln Chilipulver
Speiseöl, zum Frittieren
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi