Nasi uduk

Nasi uduk is an Indonesian style steamed rice cooked in coconut milk dish originally from Jakarta, which can be widely found across the country. Nasi uduk is made by cooking rice soaked in coconut milk instead of water, along with clove, cassia bark, and lemongrass to add aroma. Sometimes knotted pandan leaves are thrown into the rice while steaming to give it more fragrance.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
4 - 6
Zubereitungszeit:
10 Minuten
Koch-/Backzeit:
30 Minuten

Zutaten

250-400 Gramm Duftreis
25 Gramm getrocknete Sardellen
3-5 Eier
3-4 Teelöffeln Salz
1/2 Teelöffel Pfefferpulver
1 Teelöffel Zucker
100 Gramm Erdnuss
4-6 Kemirinüsse (oder Kerzennüsse) (Ersatz: Mandeln)
Chilis, nach Belieben
500 Milliliter Kokosmilch
1-2 indonesische Lorbeerblätter (daun salam) (Ersatz: Lorbeerblätter)
2 Pandanblätter
2 Zitronengräser
1-2 Teelöffeln Korianderpulver (oder gemahlene Konrianderkörner)
3 Esslöffeln Speiseöl
1 Gurke
1 Teelöffel Branntweinessig (oder Weingeistessig)
Röstzwiebeln
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

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