Nasi goreng keju

Nasi goreng (in Indonesian: fried rice) can refer simply to fried pre-cooked rice, a meal including stir fried rice in small amount of cooking oil or margarine, typically spiced with kecap manis (sweet soy sauce), shallot, garlic, tamarind and chilli and accompanied with other ingredients, particularly egg, chicken and prawns. There is also another kind of nasi goreng which is made with ikan asin (salted dried fish) which is also popular across Indonesia.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
2 - 3
Zubereitungszeit:
10 Minuten
Koch-/Backzeit:
15 Minuten

Zutaten

250 Gramm Duftreis
2-3 Würste
2-3 Karotten (oder Möhren)
1-2 Tomaten
100 Gramm Cheddar-Käse oder Gouda-Käse
2-3 Eier
1 Zwiebel oder rote Zwiebel
2 Knoblauchzehen
Chilis, nach Belieben
5-8 Gramm Garnelenpaste (oder Terasi)
1/2-1 Teelöffel Salz
1 Teelöffel Pfefferkorn
1-2 Esslöffeln süße Sojasauce
1 Esslöffel Sojasauce
3-4 Esslöffeln Speiseöl
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi