Fenchelgratin

Gratin is a widespread culinary technique in food preparation in which an ingredient is topped with a browned crust, often using breadcrumbs, grated cheese, egg and/or butter. Gratin originated in French cuisine and is usually prepared in a shallow dish of some kind. A gratin is baked or cooked under an overhead grill or broiler to form a golden crust on top and is traditionally served in its baking dish.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
2 - 3
Zubereitungszeit:
10 Minuten
Koch-/Backzeit:
45 Minuten

Zutaten

3 Fenchelknollen
250 Milliliter Schlagsahne (oder Schlagobers)
1-2 Esslöffeln frisch gehackte Schnittlauch
1 Zitronenschale
2-3 Teelöffeln Senf
125 Milliliter Weißwein
50-100 Gramm geriebene Käse
1/2-1 Teelöffel Salz
1/4-1/2 Teelöffel Pfefferpulver
2-3 Esslöffeln Olivenöl
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi