Rindfleisch mit Massaman-Curry

Massaman curry is a Thai curry dish that is Muslim in origin. Due to its Muslim roots and therefore Islamic dietary laws, this curry is most commonly made with beef, but can also be made with duck, tofu, chicken, or, for non-Muslims, with pork (as pork is a forbidden food for Muslims, this variety is not eaten by observant Thai Muslims).

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
8 - 10
Zubereitungszeit:
15 Minuten
Koch-/Backzeit:
60 Minuten

Zutaten

1 Kilogramm Rindfleisch
2 Zwiebeln
5-6 Kartoffeln (oder Erdäpfeln)
2-3 Esslöffeln Speiseöl
2-3 Esslöffeln Matsaman-Currypaste
200 Milliliter Wasser
500 Milliliter Kokosmilch
5-6 grüne Kardamomkapseln
30-50 Gramm Palmzucker
1-2 Teelöffeln Tamarindenpaste
rote Chilis, optional
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

Werbung

Kotányi sponsert COOKLE.AT heuer mit vielen verschiedenen Gewürzen und Kräutern.

kotanyi