Bandeng masak acar kuning

The milkfish is an important seafood in Southeast Asia and some Pacific Islands. Because milkfish is notorious for being much bonier than other food fish, deboned milkfish, called "boneless bangus" (bangus is the local name) in the Philippines, has become popular in stores and markets. Another popular presentation of milkfish in Indonesia is "bandeng presto" (ikan "bandeng" is the Indonesian name for milkfish) from Central Java. Bandeng Presto is milkfish pressure cooked until the bones are rendered tender.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
4 - 6
Zubereitungszeit:
15 Minuten
Koch-/Backzeit:
30 Minuten

Zutaten

1 Milchfisch
1 Zwiebel oder rote Zwiebel
2-3 Knoblauchzehen
5 Kemirinüsse (oder Kerzennüsse) (Ersatz: Mandeln)
2,5-3 Teelöffeln Kurkumapulver (oder Gelbwurzpulver)
4 Teelöffeln Salz
1 Teelöffel Zucker
1-2 Esslöffeln Branntweinessig (oder Weingeistessig)
1/4 Zitrone
2-3 indonesische Lorbeerblätter (daun salam) (Ersatz: Lorbeerblätter)
2 Karotten (oder Möhren)
1/2-1 Gurke
rote Chilis oder große rote Chilis, optional
Speiseöl
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

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