Ayam bakar Taliwang

Ayam bakar Taliwang is a great chilli chicken BBQ.

Sambal Taliwang is native to Taliwang, a village near Mataram, Lombok Island, and is made from naga jolokia pepper grown specially in Lombok, garlic and Lombok shrimp paste. A kilogram of naga jolokia pepper is extracted, ground and pressed. This is mixed with ground garlic and shrimp paste, then cooked with vegetable oil.

Zusatzinformation

Bewertung:
5.00
Schwierigkeitsgrad:
einfach
Portion:
4 - 6
Zubereitungszeit:
30 Minuten
Koch-/Backzeit:
50 Minuten

Zutaten

1 ganze Huhn
1/2 Zitrone
1-2 Zwiebeln
4-6 Knoblauchzehen
Chilis, nach Belieben
1 Esslöffel Salz
3 Kemirinüsse (oder Kerzennüsse)
5-8 Gramm Garnelenpaste (oder Terasi)
1 Tomate
100 Milliliter Kokosmilch
30 Gramm Palmzucker
3 Esslöffeln Erdnuss
200 Gramm Wasserspinat
200 Gramm Sojabohnensprossen (oder Sojasprossen)
2-3 Esslöffeln Speiseöl
 
 

Zutaten vorbereiten.

 
 

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